در این مقاله، فروش سر درختی در فقه امامیه و حقوق ایران مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از انجام این تحقیق، بررسی صحت یا بطلان پیشفروش میوهها بود و با این پرسشها مواجه بودیم که آیا فروش میوه، قبل از ظهور و همچنین، بعد از ظهور و قبل از بدو صلاح صحیح است یا خیر و نیز تملیک مال غیر موجود، چگونه توجیه میشود؟ به علاوه، غرری که موجب بطلان قرارداد میشود، به چه معناست؟ نتیجهی حاصله این بود که پیشفروش میوهها قبل از ظهور صحیح است و از این رو، فروش آن بعد از ظهور و قبل از بدو صلاح نیز به طریق اولی صحیح خواهد بود. منتها، برای خروج فروش میوه از شمول قاعدهی نفی غرر، لازم است ظن ایجاد مورد معامله در آینده و احتمال دستیابی به آن، به قدری زیاد باشد که از حالت بخت و احتمال خارج شود و حالت هلاکت و ریسک شدید نداشته باشد و احتمال برخورد آفت در آینده ناگهانی و غیر منتظر باشد، تا از غرر خارج شود. همچنین، پیشفروش میوهی آینده، بدین دلیل که انتقال مالکیت در زمانی صورت میگیرد که مبیع ایجاد شده است، با تعلق تملیک به معدوم مواجه نمیشود.
صادقی مقدم, محمدحسن, & شعبانی کندسری, هادی. (1394). فروش سر درختی از منظر فقه امامیه و حقوق ایران؛ بررسی روایی - تحلیلی.. دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی, 3(2), 64-74.
MLA
محمدحسن صادقی مقدم; هادی شعبانی کندسری. "فروش سر درختی از منظر فقه امامیه و حقوق ایران؛ بررسی روایی - تحلیلی.". دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی, 3, 2, 1394, 64-74.
HARVARD
صادقی مقدم, محمدحسن, شعبانی کندسری, هادی. (1394). 'فروش سر درختی از منظر فقه امامیه و حقوق ایران؛ بررسی روایی - تحلیلی.', دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی, 3(2), pp. 64-74.
VANCOUVER
صادقی مقدم, محمدحسن, شعبانی کندسری, هادی. فروش سر درختی از منظر فقه امامیه و حقوق ایران؛ بررسی روایی - تحلیلی.. دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی, 1394; 3(2): 64-74.