وجه التزام، عبارت است از اینکه متعاقدین در حین انعقاد عقد به موجب توافق، آن را به عنوان جبران خسارت محتملالوقوع ناشی از عدم اجرای تعهد، یا ناشی از تأخیر در اجرای تعهد، پیشبینی میکنند. حال اگر طرفین قرارداد، از قبل بر سر مقدار جبران خسارت و میزانی که باید پرداخت شود، توافق کنند به آن وجه التزام گفته میشود، اگر این مقدار توافق شده، برای جبران خسارت بیش از حد باشد و جریمه اضافی تلقی شود شرط کیفری است. یکی از موضوعات مورد بحث بین حقوق نوشته و کامنلا مسأله اجرای وجه التزام و به طور خاص مسأله اجرای شروط کیفری میباشد که در این مقاله، دیدگاههای سیستمهای حقوقی، حقوق نوشته و کامنلا و همچنین قانون ایران در این زمینه بیان شده است و وجه التزام و شروط کیفری از نظر حقوقی- اقتصادی بررسی شده و سیستم کارآمد مورد تحلیل قرار گرفته است.
پاسبان, محمدرضا , رحمتی, پرویز و غریبی, سارا . (1394). تحلیل اقتصادی نهاد وجه التزام؛ با تأکید بر نظام حقوقی کامنلا و رومی ژرمن.. دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی, 3(2), 14-28.
MLA
پاسبان, محمدرضا , , رحمتی, پرویز , و غریبی, سارا . "تحلیل اقتصادی نهاد وجه التزام؛ با تأکید بر نظام حقوقی کامنلا و رومی ژرمن.", دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی, 3, 2, 1394, 14-28.
HARVARD
پاسبان, محمدرضا, رحمتی, پرویز, غریبی, سارا. (1394). 'تحلیل اقتصادی نهاد وجه التزام؛ با تأکید بر نظام حقوقی کامنلا و رومی ژرمن.', دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی, 3(2), pp. 14-28.
CHICAGO
محمدرضا پاسبان , پرویز رحمتی و سارا غریبی, "تحلیل اقتصادی نهاد وجه التزام؛ با تأکید بر نظام حقوقی کامنلا و رومی ژرمن.," دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی, 3 2 (1394): 14-28,
VANCOUVER
پاسبان, محمدرضا, رحمتی, پرویز, غریبی, سارا. تحلیل اقتصادی نهاد وجه التزام؛ با تأکید بر نظام حقوقی کامنلا و رومی ژرمن.. دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی, 1394; 3(2): 14-28.